Naravoslovni dan
V četrtek, 25.5. 2023 smo se z učenci 4.a in 4. b razreda s podružnico Prihova v okviru naravoslovnega dne odpravili v Žičko kartuzijo. Udeležili smo se lončarske in zeliščarske delavnice, kjer smo spoznavali številna zelišča in pripravili namaze, ki smo jih na koncu tudi poskusili. Lončar nam je predstavil postopek izdelave izdelkov iz gline, zatem so se v ročnih spretnostih preizkusili tudi učenci sami. Nastali so zelo izvirni izdelki. Sledil je še voden ogled nekdanjega samostana kartuzijanskega reda, ki smo ga zaključili na zeliščnem vrtu. Domov smo se vrnili polni lepih vtisov in doživetij.









Letovanja 2023 – datumi izmen in cene
Prijava na letovanje otrok v Poreču bo letos potekala samo preko spletne aplikacije, povezava do spletne prijavnice bo objavljena na tej spletni strani – www.zpm-mb.si.

Šport in Špas 2023
Izlet Bralne značke
V sredo, 29. 3. 2023, smo se z zlatimi bralci matične šole in podružnične šole na Keblju odpravili na zaključni izlet Bralne značke v Ljubljano. Najprej smo si v prav posebnem kinu, Kinodvor, pogledali filmsko predstavo Bertov dnevnik, sledil je voden ogled Ljubljane, seveda pa nam je ostalo nekaj časa za samostojno raziskovanje Ljubljane.
Zahvaljujemo se Občini Oplotnica in Občini Slovenska Bistrica za krasen izlet in čestitamo bralcem, ki so vseh devet let šolanja potovali s knjigo.

Vabilo
Mali šef Slovenije
V novi sezoni Mali šef Slovenije bomo ponovno kuhali z našimi mini mojstri. Letos bo oddaja še
bolj zanimiva, saj imamo predstavnika naše šole. V kuharskih izzivih se bosta pomerila učenca 5.
razreda Gašper Lesjak in Zala Višič.
Največji kuharski šov za najmanjše si lahko ogledate že to nedeljo 5. 3. 2023, ob 18.00 na POP
TV in navijate skupaj z nami.





Kuharija iz ostankov hrane
Letos učenci in učenke šole Prihova sodelujemo v projektu Hrana ni za tjavendan. Žal veliko
hrane konča med odpadki. Zato smo učenci 4. in 5. razreda pripravili jed iz ostankov hrane.
Pripravili smo narastek iz banan in starega kruha. Ob peki smo se zelo zabavali. Bil je zelo
okusen. Spoznali smo, da lahko ostanke hrane, namesto da jih zavržemo, koristno in okusno
uporabimo.
Ela Komes, 5. r





Sejem rabljenih pustnih in drugih oblačil
Kot pravi EKO frajerji se pri nas na šoli zavedamo, da je onesnaženost planeta pereč problem,
k čemur vodi tudi vse preveč zavrženih oblačil. Zakaj bi torej oblačila, ki so nam premajhna
ali nam niso več všeč, zavrgli? Raje jih zamenjamo s sošolci in tako svojo garderobo
popestrimo z nečim novim. Sejma se vsakič udeležimo v velikem številu in prav vsi ga
zapustimo nasmejani. Predlagamo, da to poskusite še vi.


